Hoe maakt u een keuze uit de verschillend ERP aanbieders?

Voor bedrijven kan het een hele grote stap zijn om te kiezen voor de implementatie van een ERP systeem. Vooral wanneer uw bedrijf groeit, dan kunt u haast niet meer zonder een ERP systeem. Met goede ERP software kunt u afscheid nemen van lijstjes die in spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma´s worden bijgehouden. De basis van een ERP systeem vormt namelijk een database waar alle bedrijfsgegevens in opgeslagen worden en waartoe iedereen toegang tot heeft. U werkt dus altijd met dezelfde gegevens. Om ERP software in te voeren, moet u een keuze maken uit verschillende ERP aanbieders. Alleen hoe kiest u uit de juiste ERP aanbieders?

Welke factoren gelden er bij het kiezen uit ERP software aanbieders?

Als de kogel door de kerk is en u heeft besloten om uw organisatie efficiënter te laten werken en te profiteren van kostenbesparingen, dan moet u een keuze maken uit ERP software aanbieders. Wilt u uw eigen ICT afdeling behouden? Of wilt u juist zoveel mogelijk uitbesteden om kosten te besparen? Dit is een wezenlijke vraag. U kunt namelijk ERP software aanschaffen die u op uw eigen server installeert, maar u kunt ook abonnement afsluiten voor Cloud ERP. De software en data staan dan op de beveiligde server van uw softwareleverancier en u heeft hiervoor geen specifieke ICT kennis nodig. Bent u werkzaam in een specifieke branche? Er kunnen softwarepakketten zijn die branchegerelateerd zijn. Dit kan erg handig zijn, zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Uiteraard speelt ook het kostenplaatje een belangrijke rol bij uw keuze.

ERP Aanbieders op ERP-Selectie.nl

Er zijn diverse ERP aanbieders die zijn opgenomen in het ERP Overzicht of de ERP Vergelijker. We noemen er hier enkele: ECI met Inventive, King ERP Online, Vakware van Admicon Systems en nog vele anderen. Daarnaast hebben we een compleet overzicht van alle branches waar ERP wordt toegepast. Naast grote bedrijven en productie bedrijven kun u hierbij ook denken aan de Overheid, Onderwijs, Kleine bedrijven, Retail, Voeding en Dranken en de Gezondheidszorg.

Met deskundig advies maakt u de juiste keuze uit de ERP systeem aanbieders

Als u een ERP systeem wilt invoeren in uw organisatie, neemt u hiervoor de tijd en laat u begeleiden of vraag deskundig advies. De implementatie heeft namelijk grote gevolgen voor uw organisatie en moet in goede banen worden geleid. Neem voor deskundig advies contact op met ERP-Selectie. Wij kunnen u adviseren op ieder gebied, hoever u ook in het proces bent. Vraag tevens geheel gratis ons ERP informatiepakket aan, zodat u weet wat u te wachten staat.