Hoe maakt u een keuze uit de verschillend ERP aanbieders?

Voor bedrijven kan het een hele grote stap zijn om te kiezen voor de implementatie van een ERP systeem. Vooral wanneer jouw bedrijf groeit, dan kun je haast niet meer zonder een ERP systeem. Met goede ERP software kan je afscheid nemen van lijstjes die in spreadsheets en tekstverwerkingsprogramma┬┤s worden bijgehouden. De basis van een ERP systeem vormt namelijk een database waar alle bedrijfsgegevens in opgeslagen worden en waartoe iedereen toegang tot heeft. Iedereen werkt dus altijd met dezelfde gegevens. Om ERP software in te voeren, moet je een keuze maken uit verschillende ERP aanbieders. Alleen hoe kies je uit de juiste ERP aanbieders?

Welke factoren gelden er bij het kiezen uit ERP software aanbieders?

Als de kogel door de kerk is en je hebt besloten om de organisatie effici├źnter te laten werken en te profiteren van kostenbesparingen, dan moet je een keuze maken uit ERP software aanbieders. Wil je de eigen ICT afdeling behouden? Of wil je juist zoveel mogelijk uitbesteden om kosten te besparen? Dit is een wezenlijke vraag. Ja kan namelijk ERP software aanschaffen die je op de eigen server installeert, maar je kunt ook abonnement afsluiten voor Cloud ERP. De software en data staan dan op de beveiligde server van de softwareleverancier en je hebt hiervoor geen specifieke ICT kennis nodig. Ben je werkzaam in een specifieke branche? Er kunnen softwarepakketten zijn die branche gerelateerd zijn. Dit kan erg handig zijn, zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Uiteraard speelt ook het kostenplaatje een belangrijke rol bij de uiteindelijke keuze.

ERP Aanbieders op ERP-Selectie.nl

Er zijn diverse ERP aanbieders die zijn opgenomen in het ERP Overzicht of de ERP Vergelijker. We noemen er hier enkele: ECI met Inventive, King ERP Online, Vakware van Admicon Systems en nog vele anderen. Daarnaast hebben we een compleet overzicht van alle branches waar ERP wordt toegepast. Naast grote bedrijven en productie bedrijven kun je hierbij ook denken aan de Overheid, Onderwijs, Kleine bedrijven, Retail, Voeding en Dranken en de Gezondheidszorg.

Met deskundig advies maak jij de juiste keuze uit de ERP systeem aanbieders

Als je een ERP systeem wil invoeren in jouw organisatie, neem je hiervoor de tijd en laat je begeleiden of vraag deskundig advies. De implementatie heeft namelijk grote gevolgen voor de organisatie en moet in goede banen worden geleid. Neem voor deskundig advies contact op met ERP-Selectie. Wij kunnen adviseren op ieder gebied, hoever je ook in het proces bent. Vraag tevens geheel gratis ons ERP informatiepakket aan, zodat jij weet wat je te wachten staat.