Wat is een ERP applicatie?

Veel bedrijfsprocessen zijn tegenwoordig geautomatiseerd. De wijze waarop er geautomatiseerd is, is erg belangrijk. Het is niet zo dat als je een onderdeel van het bedrijfsproces in een computer doet, dit dan ook geautomatiseerd is. Kleinere ondernemingen houden vaak nog lijsten bij in een spreadsheet of tekstverwerker. Tot op bepaalde hoogte kan dit, maar als een bedrijf groeit, zal er toch nood zijn om beter te automatiseren. Meerdere afdelingen die zelf hun eigen lijstjes in spreadsheets bijhouden, met vaak dezelfde gegevens, is verre van efficiënt. Met een ERP Applicatie zorg je voor eenheid in de organisatie, waarbij de bedrijfsprocessen optimaal op elkaar aansluiten.

De voordelen van ERP applicaties

In veel bedrijven waar nog niet optimaal is geautomatiseerd, worden gegevens vaak dubbel én in eigen systemen ingevoerd. Soms komt dat door onwetendheid omdat men niet precies weet wat ERP is. Wanneer er een prijsaanvraag binnen komt, is het in principe voldoende om dan de gegevens van de potentiële klant in het systeem te zetten. Dit is een zeer belangrijk kenmerk van ERP applicaties. De gegevens worden hooguit nog wat aangevuld, maar bij ieder volgende stap in het proces heeft iedere afdeling de beschikking over dezelfde gegevens die tijdens de prijsaanvraag in het systeem zijn gezet. ERP applicaties hebben een centrale database waar alle modules van de verschillende afdelingen mee verbonden zijn. Er wordt dus altijd met dezelfde gegevens gewerkt en gegevens zijn gemakkelijk onderling uitwisselbaar.

ERP-Selectie als ERP applicatie adviseur

Je moet niet lichtzinnig denken over het kiezen van een ERP applicatie. Er zijn vele ERP applicaties te koop en bovendien hoef je vandaag de dag geen software meer aan te kopen en op de eigen server te installeren. Het is ook mogelijk om in de cloud te werken. Er moeten vele knopen doorgehakt worden, voordat je uiteindelijk tot een keuze voor een ERP applicatie komt. Schakel hiervoor ERP-Selectie in. Wezijn ervaren in het begeleiden van organisaties die een ERP applicatie willen invoeren. Met onze deskundige adviezen en begeleiding, zal implementatie succesvol verlopen.

Gratis ERP informatiepakket

Meer informatie over ERP Systemen en het selecteren van een nieuw ERP systeem vind je in het gratis ERP-informatiepakket. Wij zijn graag van dienst. Vandaar wij voor bedrijven die aan de vooravond van ERP vernieuwing staan graag het gratis ERP Informatiepakket aanbieden.

Gratis ERP-informatiepakket aanvragen