Nieuws

ERP informatiepakket

ERP informatiepakket

Meer informatie over ERP Systemen en het selecteren van een nieuw ERP systeem vindt u in het gratis ERP-informatiepakket.

Aanvragen

Enterprise Resource Planning Software

Enterprise Resource Planning Software

Bent u op zoek naar ERP software? Dan is het belangrijk dat u het juiste pakket kiest voor uw toepassing en branche. Op het gebied van Enterprise Resource Planning bestaan er vele verschillende softwarepakketten, die elk hun eigen specifieke voordelen en mogelijkheden bieden. Op deze website vindt u meer informatie over de uiteenlopende aanbieders en pakketten.

ERP software is een must voor elke moderne organisatie die streeft naar efficiëntieverbetering en kostenminimalisatie. De integrale filosofie die ten grondslag ligt aan deze systemen, zorgt ervoor dat al uw belangrijke gegevens zijn ondergebracht in één database. Hierdoor hoeven ze slechts één keer te worden ingevoerd, ook als u met meerdere modules werkt.

De voordelen van ERP software

De voordelen van een dergelijk systeem zijn legio. Niet alleen kan nieuwe informatie gemakkelijk worden ingevoerd, maar ook kunnen bestaande gegevens in een handomdraai worden bijgewerkt. Dit in tegenstelling tot wanneer u verschillende pakketten bedrijfssoftware gebruikt, waarbij alle data afzonderlijk in losse modules moet worden geplaatst.

Gratis ERP-Informatiepakket

ERP informatiepakket
Vul hier je gegevens in:


  Het gebruik van ERP software verkleint de kans op fouten en inconsistenties en verhoogt de betrouwbaarheid van uw gegevens. Van managementrapportages tot financiële administratie en van voorraadbeheer tot inkoop; de juiste applicatie integreert al deze verschillende modules en laat ze naadloos samensmelten tot een harmonisch geheel.

  Kosten van een ERP software programma

  Ondanks alle voordelen, kent Enterprise Resource Planning ook enkele nadelen. Het voornaamste nadeel voor veel bedrijven is het kostenplaatje, dat afhankelijk van uw wensen en toepassing behoorlijk kan oplopen. Niet alleen moet er namelijk een softwarepakket worden aangeschaft, maar ook komen hier een jaarlijkse onderhoudsfee en training van uw medewerkers bij.

  Toch geldt in de meeste gevallen dat ERP software zichzelf ruimschoots terugverdient. Met name voor partijen in het MKB blijkt het in veel situaties de ideale oplossing. Een uitzondering vormen zeer grote en complexe organisaties, die voor elke bedrijfsfunctie een aparte, geavanceerde module nodig hebben. Voor het merendeel van de bedrijven is dit echter niet van toepassing.

  Top 10 van ERP applicaties

  Steeds vaker wordt ons gevraagd naar onze top 10 van ERP applicaties. Deze vraag is echter niet altijd gemakkelijk te beantwoorden, want het optimale softwarepakket is afhankelijk van uw branche en bedrijfsbehoeften. Zo heeft een handelsbedrijf over het algemeen andere resource planning software nodig dan een installatiebedrijf.

  Welke systemen dus in de top 10 thuis horen is dus van een groot aantal factoren afhankelijk. Naast de ERP Software is de ERP leverancier minstens zo belangrijk. Er zijn diverse partijen in Nederland die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend in hun branche en doorgaans een betrouwbare keuze zijn. Toch is het niet verstandig om ‘zomaar’ een ERP systeem te kiezen zonder een gedegen ERP selectietraject  Een ERP leverancier kan wel een goede naam hebben, maar moet wel de juiste branchekennis hebben en er moet een ‘klik’ met uw mensen zijn. Anders wordt uw ERP project geen succes.

  ERP software voor het MKB

  ERP software is binnen het MKB al vele jaren onverminderd populair. Veel organisaties maken echter nog altijd gebruik van verouderde systemen, waardoor zij geen maximale arbeidsproductiviteit en kostenreductie weten te realiseren. In die gevallen is een overstap naar een modernere applicatie dan ook sterk aan te bevelen.

  De meeste ERP software sluit uitstekend aan op de behoeften van het gemiddelde MKB-bedrijf. Wel is het van belang dat er dan een softwarepakket wordt gekozen dat past bij de branche waarin de organisatie actief is. Zo stelt de semi-proces industrie andere eisen aan een applicatie dan bijvoorbeeld de bouwsector.

  Wilt u meer weten over ERP software en de variëteit aan systemen waar u uit kunt kiezen? Aarzel dan niet en stel uw vraag via het contactformulier op onze website. Ook kunt u rechtstreeks contact zoeken via info@erp-selectie.nl. Onze deskundige specialisten adviseren u graag op maat.