Stroomlijn met ERP de technische groothandel

Een technische groothandel heeft zich gespecialiseerd in de handel van technische producten. Dit kunnen producten zijn voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Het is mogelijk dat je een webshop hebt waar je technische producten verkoopt of dat je enkel op bestelling levert. De bedrijfsprocessen in een technische groothandel wijken doorgaans niet af van alle andere soorten groothandels. Je koopt alle goederen en je hebt een magazijn of warehouse waar alle goederen worden opgeslagen. Na een bestelling verlaten jouw goederen het magazijn. Dit proces lijkt simpel, maar is het niet als je niet voldoende geautomatiseerd heeft. Met een ERP voor een technische groothandel, lopen al jouw processen heel wat soepeler.

Wat doet ERP voor een technische groothandel?

Worden de inkopen en verkopen nog bijgehouden door middel van een spreadsheet in jouw bedrijf? Een spreadsheet kan een hulpmiddel zijn, maar kan tegenwoordig niet meer de basis vormen voor de administratie van een technische groothandel. Helemaal als je de technische goederen via een webshop verkoopt, dan verandert de voorraad voortdurend van het ene op het andere moment. Om een realtime inzicht in alle voorraad te hebben is ERP voor een technische groothandel noodzakelijk. Alle gegevens voer je in het ERP systeem in. Tijdens het hele logistieke proces kunnen gegevens in het ERP systeem gemakkelijk worden gevolgd en bijgewerkt. Tevens worden de gegevens gebruikt voor de volgende stappen in het proces, zoals de facturatie en boekhouding. Je hebt op ieder moment duidelijk inzicht in de status en afhandeling van de gehele voorraad.

Schaf met advies een ERP systeem voor een technische groothandel aan

Er zijn vele ERP leveranciers waar je terecht kunt voor een ERP systeem voor een technische groothandel. De keuze voor een ERP systeem is misschien wel de belangrijkste die je maakt, want dit heeft invloed op de gehele bedrijfsvoering. Neem daarom contact op met ERP-Selectie voor advies. Wij kunnen begeleiden bij het kiezen van de juiste ERP leverancier. Vraag in ieder geval kosteloos ons ERP informatiepakket aan, zodat je weet wat je te wachten staat en je alle informatie op zak hebt.

Ik wil graag het gratis ERP Informatiepakket ontvangen