ERP systeem

I-Make Axians

I-Make van Axians (voorheen van Imtech ICT Applications Solutions)

I-Make wordt ontwikkeld en geïmplementeerd door Axians.

I-Make is een ERP-systeem om alle bedrijfsfuncties binnen middelgrote productiebedrijven te ondersteunen van orderverwerking tot inkoop, van forecast tot detailplanning. Door haar specialisatie levert Axians standaard software afgestemd op uw branche en dus geen overkill aan functionaliteit. Met I-Make beschikt u over beheersbare en betaalbare software, welke binnen een acceptabele termijn te implementeren is.

Gratis ERP-Informatiepakket

ERP informatiepakket
Vul hier je gegevens in:

De missie

Axians levert services en standaard oplossingen voor de maakindustrie.

Wij ondersteunen klanten bij het vertalen van hun bedrijfsprocessen en het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen in werkende en duurzame systemen/groene oplossingen, ondersteund door onze ERP oplossingen.

Onze consultants, bedrijfskundigen met kennis van uw branche, combineren een diepgaande expertise van logistieke systemen met een gezonde dosis praktijk  kennis van besturingsconcepten en bedrijfsprocessen. Zij denken voortdurend met u mee en slaan een brug tussen uw business en IT.

 Pakketfilosofie

 I-Make: de weg naar elektronisch zaken doen

Een continu investeringsprogramma garandeert u toekomstbestendige software waarmee het electronisch zaken doen met uw klanten en leveranciers mogelijk wordt. In uw branche is I-Make een van de meest functierijke pakketten welke in overleg met de gebruikersvereniging voortdurend technisch aangepast wordt aan de eisen van “de nieuwe economie”. I-Make is volledig web-enabled en biedt inmiddels een scala aan oplossingen voor eBusiness activiteiten en nieuwe web2.0 technologieën.

EDI

I-Make biedt een geïntegreerde EDI module. Berichten zijn opgemaakt in EDI standaard zoals EDIFACT of als XML en zijn door de klant zelf te configureren, zodat bij iedere wijziging niet telkens de leverancier moet worden ingeschakeld.

Webshop

De webshop module biedt de mogelijkheid tot het opzetten van een productcatalogus voor internet en heeft alle functionaliteit om via een webwinkel te communiceren met het BackOffice systeem. Het beheer van artikelen met bijbehorende content management gebeurt door de gebruiker in I-Make. Uniek is dat de productconfigurator geïntegreerd is met de webshop en de klant direct de verkoopprijs en levertijd krijgt van zijn configuratie.

Electronische archivering

Met deze module kunnen alle documenten in ieder formaat gearchiveerd worden. Dit kan op basis van scannen en toewijzen aan een entiteit in het pakket. Wanneer vanuit het pakket een document wordt afgedrukt wordt het document automatisch als pdf gearchiveerd. De documenten kunnen vanuit de schermen direct opgevraagd worden. Voor het goedkeuren van inkoopfacturen wordt een web2.0 oplossing gebruikt zodat facturen op iedere plaats met ieder device kunnen worden goedgekeurd. Aan inkoopfacturen kunnen verschillende autorisatieroutes gekoppeld worden voor elektronische goedkeuring.

Management By Exception

Deze  module signaleert alle afwijkingen die ontstaan door herplanning en het opschuiven van leverdata. MRP/CRP biedt deze functionaliteit niet. Doordat de klant zich kan concentreren op de uitzonderingen in orders, voorraden of productieplan zijn leverings- en productieproblemen veel snel inzichtelijk en opgelost. In de schermen van de verkoop en de inkoop is ook direct zichtbaar per order of er een probleem is of niet.

Grafisch Planbord

Deze scheduler is geïntegreerd met de back-office. Alle wijzigingen in de planning worden real-time verwerkt.

De klant kan allerlei kleuren en symbolen naar eigen wens instellen zodat de look & feel van het planbord toegesneden is op het werk van de planner. Grofplanning, detailplanning, beoordelen van levertijden, materiaalcheck en ordervrijgave zijn standaard functionaliteiten in het planbord.