ERP systeem

Microsoft Dynamics 365 GreatCircle

GreatCircle

GreatCircle helpt bedrijven om hun effectiviteit te vergroten door productiever, intelligenter én flexibeler te werken. Hiertoe adviseert en ondersteunt GreatCircle bij het stroomlijnen en het inrichten van de bedrijfsprocessen voor efficiëntere bedrijfsvoering. Naast slimme branchespecifieke bedrijfsapplicaties en Microsoft-technologie voorziet GreatCircle ook in projectrealisatie en managed services. GreatCircle is gevestigd in Nieuwegein en onderdeel van de Broad Horizon Groep.

Wie informatie weet te vertalen in inzichten én acties, staat sterk. En met de technologische ontwikkelingen van nu is heel veel mogelijk. Denk hierbij aan cloud computing, maar ook aan big data en social media. Met advies, projectrealisatie en IT-dienstverlening helpt GreatCircle u om te doen wat het beste is voor úw business. Hiertoe voorzien we u van slimme oplossingen voor o.a. sales, relatiebeheer, klantenservice en marketing. Oplossingen die goed samenwerken met de andere systemen in en buiten uw organisatie. En die uw organisatie productiever, intelligenter én flexibeler maken.

GreatCircle werkt in Nederland onder andere voor BOL.com, Akatherm, TMF Group, Koninklijke Nooteboom, ParkMobile, Thule groep, Sika, Mourik, Euretco, Ranzijn en Van der Vlist.

Op basis van diepgaande branchekennis heeft GreatCircle het Microsoft-platform uitgebreid met specifieke solution sets voor Food, Retail en Manufacturing. Meestal komen deze standaardoplossingen al tegemoet aan 80% van de branche specifieke eisen – en dankzij minimale systeemconfiguraties kan volledig worden geprofiteerd van het gunstige effect op de bedrijfsprestaties. En dat tegen een lagere cost of ownership.

GreatCircle heeft haar strategie opgebouwd met ieder enkele USP’s. Deze zijn:

 • Global Delivery Model
 • De juiste mensen
 • SureStep+,
 • 100% Industry kennis
 • Rapid Value
 • GreatCircle Industry software
 • Leading Technology
 • Microsoft Platform.

 

dynamics-365Advanced Discrete Manufacturing

Greatcircle biedt de ADM (advanced discrete manufacturing) oplossing voor Dynamics AX. Deze oplossing is ontworpen om complexe vraagstukken op te lossen zoals het beheer van de levenscyclus van een product, het stroomlijnen van de verkoop en after-sales processen, en het sneller en winstgevender leveren van producten. Dynamics 365 dient als basis voor de Greatcircle oplossing met industrie specifieke functionaliteit.

Gratis ERP-Informatiepakket

ERP informatiepakket
Vul hier je gegevens in:

De waardeketen van een discreet productiebedrijf ziet in de oplossing er als volgt uit:

 • Offerte en sales
 • Ontwerp en Plan
 • Productie
 • Installatie
 • Service

Daarnaast zijn diverse ondersteunende processen aanwezig; financiën, HRM, marketing, Product levenscyclus management, Engineering change management, product en proces definities en marketing processen

Het gehele proces van een productie bedrijf

Voor productiebedrijven is het beheer van de levenscyclus van een product belangrijk. Al vanaf het offerte proces moeten diverse aspecten van het eindproduct en zijn onderdelen correct beheerd worden. Daarbij kunnen spareparts geselecteerd worden of complexe configuraties uitgevoerd worden. De relatie met engineering is belangrijk, bijvoorbeeld voor attribuut toekenning. Ook beschikbaarheid (release) definieert de engineer of product manager.

Vanuit het sales (offerte) proces wordt het te verkopen product opgebouwd in samenspraak met engineering en productie. Project templates zijn beschikbaar inclusief een gedetailleerde uitsplitsing van werkzaamheden, materialen en machines. Naast engineering informatie is ook productie informatie en zijn financiële gegevens beschikbaar. Op basis van artikelen of componenten wordt het eindproduct (van een eenvoudig machine onderdeel tot en met een complexe installatie) opgebouwd. Optioneel is de visuele product configurator beschikbaar in dit proces, uiteraard geïntegreerd met CAD/CAM en PLM systemen.

Na ontvangst van de order zijn de gegevens beschikbaar en vormen het uitgangspunt voor werkvoorbereiding en productie. Ook vanuit financieel oogpunt wordt het project beheerd waarbij alle verplichtingen en uitgaven in vergelijking met het budget en de verkoopprijs gedurende het hele proces inzichtelijk is. Vanuit productie is de gehele mix van eenvoudige productie orders tot project gebaseerde productie mogelijk (ETO, ATO, MTO, MTS). In geval van project gebaseerde productie is inzicht in het complexe project en de voortgang cruciaal. Alle informatie is centraal beschikbaar waarbij inzicht in voorraad, planning, materialen, voortgang, inkoop etc.  gerelateerd aan het project getoond wordt.

Na de laatste fabriekscontrole wordt het logistieke proces uitgevoerd. Op locatie kan een eenvoudige levering plaatsvinden tot aan complexe installatie werkzaamheden. Samenwerking, planning en coördinatie, eventueel met onderaannemers, wordt direct geregeld vanuit de oplossing waarbij de “as build” data voorhanden is voor de diverse partijen. Uren en materiaal wordt geregistreerd zodat een actueel inzicht blijft bestaan. Na acceptatie vindt overdracht plaats naar de after sales

De verdere levensduur van het artikel, de machine of de installatie wordt zorgvuldig bijgehouden. Zowel preventief of correctief onderhoud inclusief service level overeenkomsten zijn beschikbaar. Op basis van ervaring, kennis en beschikbaarheid wordt de service engineer gepland. Spareparts kunnen zowel binnen de service orders als separaat (via sales) verkocht en geleverd worden.

Implementatiefilosofie

Business proces modeling en Great4Sure

Bedrijven die implementeren met GreatCircle gebruiken Rapid Value of  Life Cycle Services (LCS) voor een snelle in gebruik name van hun nieuwe ERP oplossing, het grafisch modelleren van processen, het zetten van doelen en het beter ondersteunen van gebruikers. Samen met SureStep+, de implementatie methodologie van GreatCircle, vormt Rapid Value / LCS  de snelste weg naar het succesvol in gebruik nemen van de Greatcircle oplossing.