ERP systeem

Microsoft Dynamics AX Abecon

abeconAbecon

Columbus en Abecon zijn in 2013 een strategische alliantie aangegaan. In het kader hiervan neemt Abecon de bedrijfsactiviteiten van Columbus in Nederland over, met de lopende contracten, projecten en medewerkers. Er is een wederzijds ‘preferred partnership’ overeengekomen, waardoor Abecon Columbus in de Benelux zal vertegenwoordigen en Columbus Abecon zal ondersteunen bij internationale projecten. Een driejarige franchiseovereenkomst geeft Abecon het recht om voortaan ook de softwareoplossingen van Columbus te verkopen. Na de formalisering van de overname telt Abecon 120 medewerkers, waaronder ongeveer 50 specialisten in Microsoft Dynamics AX.

Abecon versterkt zich door overname

Abecon heeft de bedrijfsactiviteiten van Columbus in Nederland overgenomen, met de lopende contracten, projecten en medewerkers. Er is een wederzijds ‘preferred partnership’ overeengekomen, waardoor Abecon Columbus in de Benelux zal vertegenwoordigen en Columbus Abecon zal ondersteunen bij internationale projecten. Ook mag Abecon de softwareoplossingen van Columbus verkopen. Door de overname groeit het aantal Abecon medewerkers tot 120.

 

dynamics-365Advanced Discrete Manufacturing

Abecons biedt de ADM (advanced discrete manufacturing) oplossing voor Dynamics AX. Deze oplossing is ontworpen om complexe vraagstukken op te lossen zoals het beheer van de levenscyclus van een product, het stroomlijnen van de verkoop en after-sales processen, en het sneller en winstgevender leveren van producten. Dynamics AX 2012 dient als basis voor de Abecon oplossing met industrie specifieke functionaliteit.

Gratis ERP-Informatiepakket

ERP informatiepakket
Vul hier je gegevens in:

De waardeketen van een discreet productiebedrijf ziet in de oplossing er als volgt uit:

  • Offerte en sales
  • Ontwerp en Plan
  • Productie
  • Installatie
  • Service

Daarnaast zijn diverse ondersteunende processen aanwezig; financiën, HRM, marketing, Product levenscyclus management, Engineering change management, product en proces definities en marketing processen

Het gehele proces van een productie bedrijf

Voor productie bedrijven is het beheer van de levenscyclus belangrijk. Al vanaf het offerte proces moeten diverse aspecten van het eindproduct en zijn onderdelen correct beheerd worden. Daarbij kunnen spareparts geselecteerd worden of complexe configuraties uitgevoerd worden. De relatie met engineering is belangrijk, bijvoorbeeld voor attribuut toekenning.  Ook beschikbaarheid (release) definieert de engineer of product manager.

Vanuit het sales (offerte) proces wordt het te verkopen product opgebouwd in samenspraak met engineering en productie. Project templates zijn beschikbaar inclusief een gedetailleerde uitsplitsing van werkzaamheden, materialen en machines. Naast engineering informatie is ook productie informatie en financiële gegevens beschikbaar. Op basis van artikelen of componenten wordt het eindproduct (van een eenvoudig machine onderdeel tot en met een complexe installatie) opgebouwd. Optioneel is de visuele product configurator beschikbaar in dit proces, uiteraard geïntegreerd met CAD/CAM en PLM systemen.

Na ontvangt van de order zijn de gegevens beschikbaar en vormen het uitgangspunt voor werkvoorbereiding en productie. Ook vanuit financieel oogpunt wordt het project beheerd waarbij alle verplichtingen en uitgaven in vergelijking met het budget en de verkoopprijs gedurende het hele proces inzichtelijk is. Vanuit productie is de gehele mix van eenvoudige productie orders tot project gebaseerde productie mogelijk (ETO, ATO, MTO, MTS). In geval van project gebaseerde productie is inzicht in het complexe project en de voortgang cruciaal. Alle informatie is centraal beschikbaar waarbij inzicht in voorraad, planning, materialen, voortgang, inkoop etc.  gerelateerd aan het project getoond wordt.

Na de laatste fabriekscontrole wordt het logistieke proces uitgevoerd. Op locatie kan een eenvoudige levering plaatsvinden tot aan complexe installatie werkzaamheden. Samenwerking, planning en coördinatie, eventueel met onderaannemers, wordt direct geregeld vanuit de oplossing waarbij de “as build” data voorhanden is voor de diverse partijen. Uren en materiaal wordt geregistreerd zodat een actueel inzicht blijft bestaan. Na acceptatie vindt overdracht plaats naar de after sales

De verdere levensduur van het artikel, de machine of de installatie wordt zorgvuldig bijgehouden. Zowel preventief of correctief onderhoud inclusief service level overeenkomsten zijn beschikbaar. Op basis van ervaring, kennis en beschikbaarheid wordt de service engineer gepland. Spare parts kunnen zowel binnen de service orders als separaat (via sales) verkocht en geleverd worden.

Facebook
Google+
https://erp-selectie.nl/microsoft-dynamics-ax-adm-abecon">
Twitter
LinkedIn