ERP systeem

Microsoft Dynamics NAV Prodware

prodwareProdware

Prodware is een toonaangevende organisatie voor levering en implementatie van bedrijfsbrede IT-oplossingen. Vanuit het hoofdkantoor in Zaltbommel in Nederland en vestigingen in Europa bedienen we nationale en internationale bedrijven met branche specifieke toepassingen.

We hebben meer dan 25 jaar ervaring in de discrete productie, 10 jaar in semi proces industrie en ruim 15 jaar met implementatie van Microsoft Dynamics ERP software als één geïntegreerde oplossing. Hierbij werkt ERP volledig samen met een CRM-systeem binnen een optimale infrastructuur, al dan niet in een portal op basis van .NET of SharePoint technologie. Daarnaast leveren we onderscheidende Hosting- en Infrastructuuroplossingen. Samen met middelgrote productie- en assemblagebedrijven ondersteunen en optimaliseren we bedrijfsprocessen, organisatie en oplossingen tot een efficiënt geheel waarmee ondernemingen hun organisatie integraal aansturen, betere beslissingen nemen, processen optimaliseren en resultaten verbeteren.

Prodware behoort door verkoopsuccessen, klanttevredenheid en technologische vooruitgang tot de selecte Inner Circle van Microsoft Dynamics™ en heeft als Microsoft Gold Certified Partner de meest recente en innovatieve Microsoft-producten beschikbaar, met optimale service en ondersteuning. Ons trainingsinstituut Prodware Learning Solutions verzorgt alle benodigde trainingen voor eindgebruikers, zodat u alles uit uw software haalt.

Prodware neemt haar verantwoordelijkheid voor, tijdens en na de implementatie. Met de branchekennis en ervaring van onze medewerkers heeft u een partner die u stimuleert uw bedrijf verder te optimaliseren.

Prodware en Microsoft, klaar voor groei en hogere marges

Discrete productie- en assemblagebedrijven opereren in een zeer concurrerende markt. Marges en prijzen staan onder druk. Projecten worden groter. Klanten worden veeleisender. Het moet goedkoper, sneller en vooral foutloos. Samen met de economische omstandigheden dwingen deze ontwikkelingen bedrijven na te denken over hun onderscheidend vermogen en de mogelijkheden de organisatie flexibel te maken. Hiervoor is inzicht in de bedrijfsvoering en beschikbaarheid van actuele informatie van levensbelang.

Prodware komt aan deze wensen tegemoet en biedt discrete productie- en assemblagebedrijven de mogelijkheid de onderneming integraal te sturen.

Prodware levert daarvoor één geïntegreerde oplossing voor de discrete productie:

navProdware Adjust – Industrial Equipment Manufacturing

PA-IEM is een krachtige en solide ERP oplossing, gebaseerd op Dynamics NAV 2013 die door de modulaire opzet meegroeit met het bedrijf. Onze oplossing ondersteunt alle bedrijfsprocessen en geeft gedetailleerd inzicht in die processen. Onze klanten kunnen met PA-IEM hun organisatie integraal aansturen, gerichte klantrelaties onderhouden, gefundeerde beslissingen nemen, projecten bijsturen, processen optimaliseren en resultaten verbeteren.

PA-IEM is gebaseerd op de meest actuele technologie van Microsoft. Dit betekent: rolgebaseerd, toekomstvast, vertrouwd voor uw gebruikers, eenvoudig in beheer, integreerbaar met andere toepassingen en applicaties, klaar voor gebruik.

CAD/PDM: engineeringsintegratie in lijn met uw organisatie

Of u nu voor iedere order of project een uniek ontwerp maakt of producten periodiek ontwikkelt: engineering wilt u integreren in de totale bedrijfsvoering. Dit kan met geavanceerde stuklijstintegratie of beheer van actuele, correcte tekeningen. De mate van detaillering waarin engineering plaatsvindt, is van invloed op de kansen voor logistieke integratie. Daarbij moet u kiezen of de werkvoorbereider of engineer leidend is in dat proces. Prodware heeft de overtuiging dat hierin de ontwikkeling van CAD/PDM functionaliteit een eigen rol speelt, maar dat integratie met marktleidende applicaties als AutoCAD, Inventor, SolidWorks, SolidEdge voor u geborgd moet zijn en neemt deze verantwoordelijkheid.

De juiste producten sneller offreren en verkopen

Met de standaard geïntegreerde salesconfiguratoren kunnen uw verkopers en dealers de juiste producten aanbieden en toegespitste salesactiviteiten verrichten. Guided Selling software stelt u in staat heldere offertes en sluitende, duidelijke en begrijpelijke contracten op te stellen.

De juiste samenstelling, direct in productie nemen

U beschikt over geïntegreerde productconfiguratoren waarmee u productiespecificaties kunt opstellen. Zo kunnen producten met een druk-op-de-knop worden besteld of in productie worden genomen. Hiermee normaliseert en optimaliseert u productcombinaties binnen uw organisatie. Alle combinaties zijn realiseerbaar en toepasbaar.

Sturen op basis van betrouwbare managementinformatie

De geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden van Business Analytics geven direct antwoord op vragen als: wat is mijn ‘onderhanden werk positie’ (estimate-to-complete rapportage), kan de volgende termijnfactuur worden verstuurd, hoe gaan we om met combinaties van fixed price en regiewerk binnen afzonderlijke projecten?

Grip op projecten

De module Integraal Projectenbeheer geeft grip op projecten, van offerte tot uitlevering. De module is naadloos geïntegreerd met de financiële administratie, productie en planning. Via ‘drag-en-drop’ is de impact van wijzigingen direct duidelijk. U kunt wijzigingen snel en flexibel doorvoeren, verschillende scenario’s inzichtelijk maken en eenvoudig kiezen voor de scenario’s met de beste resultaten.

Service Management

De servicemodule biedt ondersteuning bij klachtenafhandeling, garantie, reparaties en periodiek onderhoud. De module geeft middelen om de klachtafhandeling en daarmee de klanttevredenheid te verbeteren. Daarnaast kunt u uitgebreide serviceactiviteiten plannen en uitvoeren, op klantvraag of periodiek op basis van onderhoudscontracten en schema’s.

Dimensie problematiek

Als uw organisatie kampt met de logistieke aansturing van verschillende voorraadeenheden, dan biedt Prodware hier een oplossing voor. Deze oplossing is een aanvulling op Dynamics NAV en biedt uitgebreide functionaliteit voor het beheer van en aansturen op hoeveelheden per m2, op lengte, breedte hoogte, diameter, rol en m3.

De afgelopen 12 jaar is deze oplossing ingezet bij bedrijven in de tapijt, textiel, metaal, papier, kabel en houtverwerkende industrie. Tevens is een traceability uitbreiding op standaard Dynamics NAV opgenomen.

Semi Proces / Chemie

In de chemische sector is het van het grootste belang om de logistieke kosten van de supply chain te minimaliseren en goed inzicht te hebben in de kostenstructuur van eindproducten. Uw concurrentiepositie hangt hier direct van af. Met Q-SPI kunt u zo automatiseren dat uw bedrijfsvoering (kosten)efficiënter en transparanter wordt.

De processen in de chemie en pharmacie zijn niet goed te ondersteunen met de klassieke ERP-systemen voor de discrete industrie. Mengen, malen, roeren, afvullen, verpakken is iets totaal anders dan het assembleren van een fiets. Verder spelen er zaken als formules, het verpakken en labellen van producten in verschillende verpakkingsvormen en het correct afhandelen en registreren van de MSDS’en. PA-SPI, de branchespecifieke totaaloplossing van Prodware, is bij uitstek geschikt voor producenten van en groothandels in chemicaliën, reinigingsmiddelen, verf & coatings, inkt, cosmetica, geur- en smaakstoffen, voedingssupplementen, geneesmiddelen, lijm en/of zeep en vergelijkbare producten.

Hosted ERP (Huur en Koop)

Prodware kan u zowel het koop, als huurmodel (vanuit Prodware Hosting Center) van Dynamics NAV aanbieden. In het huurmodel (SPLA), kunt u het aantal gebruikers maandelijks kosteloos aanpassen en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om lokale infrastructuur, een internetverbinding is voldoende.