ERP systeem

SAP Business One SAP Nederland B.V.

sapSAP

SAP is de grootste softwareleverancier van Europa en behoort tot de drie grootste softwarebedrijven ter wereld. SAP is marktleider op het gebied van business softwareoplossingen. Met behulp van de SAP Business oplossingen verbeteren mensen en bedrijven de relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun operaties en behalen zij aanzienlijke efficiencywinst binnen hun toeleveringsketens. Deze geïntegreerde reeks oplossingen werkt volgens de hoogste kwaliteitsstandaard en helpt bedrijven de concurrentie voor te blijven. SAP levert naast SAP Business One ook SAP Business All-in-One en de 100% cloudoplossing SAP Business ByDesign.

sap-business-oneSAP Business One

SAP Business One helpt tienduizenden MKB-bedrijven

om snel en winstgevend te groeien. De oplossing is beschikbaar in meer dan 150 landen en 27 talen. SAP Business One combineert vele functies in één enkele, betaalbare oplossing voor al uw belangrijke bedrijfsprocessen, waaronder:

  • Boekhouding en financiële processen
  • Verkoop, service en relatiebeheer
  • Magazijn, voorraadbeheer en distributie
  • Inkoop en operations
  • Personeel en organisatie
  • Rapportages

Gratis ERP-Informatiepakket

ERP informatiepakket
Vul hier je gegevens in:

U kunt al uw processen verbeteren en uw medewerkers efficiënter laten werken; van optimale prognoses voor de pijplijn tot een snelle, accurate afsluiting van het boekjaar.

Door de schaalbaarheid van het SAP HANA platform levert de oplossing nog meer toegevoegde waarde wanneer uw bedrijf groeit.

Ook als meer gebruikers tegelijkertijd de software gebruiken, blijft het systeem soepel reageren en worden gegevens eenvoudig en snel verwerkt.

Naast de brede ondersteuning functioneel, hanteert SAP een aantal belangrijke pijlers voor Business One:

Gebruikersvriendelijke en intuïtieve interface

Gericht op het snel ontsluiten van stuurinformatie en volledig geïntegreerd relatiebeheer. SAP Business One stroomlijnt processen via gebruikers-specifieke dashboards, alsmede workflow- en management by exception-tools. Via standaard Drag & Relate-functionaliteit alsmede innovatieve in-memory technology (SAP HANA) kunt u bedrijfsquery’s intuïtief uitvoeren.

Zo kunt u vanuit het orderscherm direct naar uw klantgegevens gaan, daar met één klik op de muis de opportunity’s opvragen en via Drag & Relate of via een Enterprise Search functie direct een up-to-date analyserapport maken.

Workflow gebaseerde waarschuwingsfuncties

Elke gebruiker van SAP Business One kan diverse waarschuwingsfuncties voor specifieke gebeurtenissen definiëren, bijv. herinneringen, fiatteringsprocessen, acties voor een andere gebruiker of de vandaag uit te leveren goederen. Op basis van de geconfigureerde instellingen worden automatisch meldingen aan de verantwoordelijke medewerker verzonden. Deze acties kunnen zowel binnen SAP Business One, als via e-mail, fax en SMS worden verstuurd.

Geïntegreerde Analyses

Rapportages maken was nog nooit zo makkelijk als met SAP Business One. De toepassing doorzoekt razendsnel ál uw data en levert direct alle antwoorden die u nodig heeft. Rapportages waar u vroeger uren of zelfs dagen mee bezig was, zijn nu in een mum van tijd klaar.

De oplossing heeft een ingebouwde analysemogelijkheden waarmee kritische informatie op het juiste moment en in de juiste vorm wordt aangeleverd aan de juiste mensen. U profiteert van sterk visuele en contextuele dashboards die zijn geïntegreerd in de vertrouwde SAP Business One schermen. Als u bijvoorbeeld de naam van een klant in een verkooporderscherm invoert, opent er een venster met de producten die deze klant het meest kocht. Hierdoor kunnen vertegenwoordigers tijdens het verkoopgesprek direct gerichte aanbevelingen doen.

Slimmere bedrijfsprocessen

SAP Business One beschikt over krachtige toepassingsmogelijkheden die uw bedrijfsprocessen versnellen en de winstgevendheid verbeteren. De oplossing wordt geleverd met een geavanceerde ‘available-to-promise’ (ATP) app die real-time inzicht geeft in de beschikbare voorraad, bestelde voorraad, aangevulde voorraad en de voorraad die nog moet worden geleverd.

U reserveert uw huidige voorraad direct voor toekomstige leveringsdata en plant bestaande orders opnieuw in om de bestellingen van uw beste klanten op tijd te kunnen leveren en het aantal producttransfers te optimaliseren.

Met SAP Business One beschikt u ook over een app voor cashflowprognoses. Hierdoor krijgt heeft u beter zicht op uw cashflow en uw werkkapitaal. Een must voor alle MKB-bedrijven omdat dit inzicht bijdraagt aan het nemen van beter onderbouwde beslissingen.
Verkooporders, inkooporders, aanbetalingen, terugkerende posten en andere kritische kasgerelateerde transacties.

Real-time inzicht

SAP Business One bevat alles wat u nodig heeft om van uw bedrijf een realtime onderneming te maken. Door de razendsnelle analyse van ál uw bedrijfsdata krijgt u direct antwoord op al uw vragen. Zakelijke transacties, van productcategorieën tot resourceplanning voor batchproductie, kunnen meteen worden geanalyseerd op het moment dat ze zijn afgerond.

Met ‘pervasive analytics’ levert u relevante gegevens aan in de SAP Business One schermen van alle gebruikers die daar behoefte aan hebben.

SAP Business One  is aantrekkelijk geprijsd. Bovendien daalt uw Cost of Ownership omdat u uw mensen in staat stelt om efficiënter te werken. Het tijdrovende verzamelen, opschonen en structureren van gegevens met traditionele rapportage- en analysetools is niet meer nodig. Maar het mooiste van alles is dat de oplossing met uw bedrijf meegroeit. Daarmee levert uw investering nog meer waarde op.

Naadloze integratie met Microsoft Office

SAP Business One werkt in een homogene Windows-omgeving met de bekende, standaard gebruikersinterfaces en functies. Dit maakt dat de oplossing eenvoudig in gebruik is. Zo kunt u een rapport in een gepersonaliseerde brief omzetten, of naar een Excel-bestand exporteren en via één muisklik per e-mail verzenden.

On Premise of in ‘The Cloud’

SAP Business One wordt aangeboden als “on premise applicatie” alsmede  “in the cloud”. Hiermee kan invulling gegeven worden aan de individuele klantenwens.

Standaard interfaces voor algehele integratie

SAP Business One werkt als applicatie voor centrale handelingen, met standaard interfaces naar interne en externe gegevensbronnen, o.a. interfaces voor handhelds, interactieve verkoopapplicaties en externe analyseprogramma’s.