ERP systeem

Syspro BrainSys

brainsysBrainSys BV

BrainSys BV is een dochteronderneming van The BrainCap Group en onderdeel van BrainCap Software & Services, een gelieerde groep van samenwerkende bedrijven met meer dan 150 medewerkers. De bedrijven werken vanuit vestigingen in Heerenveen, Zaandam, Antwerpen en op Breda International Airport. Voor u als klant een stabiele basis voor een blijvende adequate ondersteuning.

BrainSys stelt zich primair tot doel prima flexibele ERP software te bieden voor middelgrote productie- en distributiebedrijven om hen in staat te stellen eenvoudiger en doeltreffender te werken. BrainSys is pas tevreden als u beter geolied en efficiënter kan werken, met als resultaat meer tevreden klanten en een hoger rendement.

Vanaf de eerste dag mag u rekenen op een uitstekende ondersteuning door de medewerkers van BrainSys bij het inrichten en gebruiken van SYSPRO ERP. Gezamenlijk beschikken zij over een paar honderd jaar ervaring in het ondersteunen van ERP gebruikers; mensen dus die gepokt en gemazeld zijn in het vertalen van uw bedrijfsprocedures in optimale software ondersteuning.

Het bedrijf achter Syspro
SYSPRO wordt ontwikkeld en onderhouden door het gelijknamige bedrijf Syspro, een van de langst bestaande onafhankelijke internationale bedrijven in ERP software. Met meer dan 35 jaar ervaring, meer dan 15000 klanten over 6 continenten en zo’n 1600 partners behoort Syspro, dat zijn oorsprong heeft in Zuid-Afrika, tot de leidende wereldspelers op ERP gebied. De relatie met de klanten staat centraal en is er mede oorzaak van dat 98% van de klanten Syspro jaar na jaar trouw blijft.

sysproSYSPRO ERP

SYSPRO levert integrale en volledig geïntegreerde bedrijfssoftware, met alle functionaliteit die u mag verwachten van een modern bedrijfssysteem — en meer. Het aanbod omvat Enterprise Resource Planning (ERP), Advanced Planning & Scheduling (APS), Customer Relationship Management (CRM), Advanced Quality Management (AQM), Warehouse Management Solution (WMS), Advanced Data Management (ADM) en Advanced Performance Reporting (APR). Natuurlijk met volledig geïntegreerde costing en financiële functionaliteit.

Gratis ERP-Informatiepakket

ERP informatiepakket
Vul hier je gegevens in:

Vernieuwend
SYSPRO is een koploper in ERP-innovatie. Wij leveren standaard de meest geavanceerde functionaliteit aan onze klanten, zowel op kantoor als op mobile devices, tab’s en smartphones. SYSPRO implementaties draaien met succes in de meest diverse productie- en distributieomgevingen. Met een keuze uit meer dan 60 interactieve applicatiemodules die op locatie of vanuit de cloud kunnen worden gebruikt, biedt onze software u op maat toegesneden oplossingen voor uw specifieke behoeften die naadloos zijn geïntegreerd met uw primaire bedrijfsprocessen. SYSPRO is gebruiksvriendelijk, robuust en optimaal aanpasbaar en schaalbaar, zodat u functionaliteit kunt toevoegen naarmate uw bedrijf groeit en uw markt verandert. De betrouwbare en krachtige server- of cloud-gebaseerde platforms van SYSPRO integreren alle functionele gebieden binnen uw organisatie. Zo kunt u zich volledig richten op het verbeteren van de productiviteit in plaats van tijd kwijt te zijn met softwareonderhoud.

Schaalbaar
U hebt de vrijheid om alleen de functionaliteit te kiezen die u nodig hebt. Deze aanpak zorgt voor gestroomlijnd operationeel beheer en maximale efficiëntie. Als u kiest voor BrainSys, kiest u voor een oplossing met uiterst lage totale eigendomskosten waarmee u de productiviteit snel kunt verbeteren en de kostenbesparingen kunt realiseren waar u behoefte aan heeft.

Een flexibele oplossing
SYSPRO omvat oplossingen die uw bedrijfsprocessen inzichtelijk, controleerbaar en beheersbaar maken. Wij geloven meer in geleidelijke ontwikkeling dan drastische koerswijzigingen. De gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van onze software staan bij ons altijd voorop. Elke nieuwe functie die we in onze producten inbouwen, staat dan ook garant voor stabiliteit en een verbetering voor de lange termijn. Het resultaat is een integraal systeem dat kant-en-klare, flexibele, betrouwbare en schaalbare maatoplossingen biedt. Deze oplossingen groeien mee met uw bedrijf. Onze innovatieve technologie wordt speciaal ontwikkeld met het oog op uw specifieke bedrijfsvoering en behoeften. SYSPRO stroomlijnt uw bedrijfskritische informatievoorziening en stelt u daarmee in staat om betere zakelijke beslissingen te nemen.

SYSPRO in de praktijk

Er zijn tal van manieren waarop u SYSPRO kunt inzetten. Uit een groot aantal opties kunt u de oplossing kiezen die het beste op uw wensen en bedrijfsvoering aansluit. Dit omvat de traditionele implementatie van SYSPRO, die vraagt om een ICT-infrastructuur, hardware en intern personeel voor het beheer en onderhoud van de software. Er zijn echter ook mogelijkheden voor een Saas oplossing (Software-as-a-Service), SYSPRO Business Live genoemd, een hostingmodel waarbij u een maandelijks tarief betaalt. U kunt op deze manier profiteren van alle voordelen van SYSPRO zonder grote bedragen te hoeven investeren in een ICT-systeem of een grote ICT-afdeling. U profiteert daarnaast van krachtige informatiebeveiliging die door ons wordt gecontroleerd en onderhouden volgens de geldende branchenormen.

BrainSys levert verder een complete reeks van managed services op het gebied van gegevensopslag, netwerkservices en communicatie, beheer, disaster recovery en technische ondersteuning naar behoefte.

Implementatiefilosofie

De 4D-implementatiemethodiek van BrainSys
Voor een maximale ROI en om de risico’s te beperken is op basis van meer dan 30 jaar praktijkervaring een implementatiemethodiek ontwikkeld, de 4D-methode met vier fases: Define, Design, Deliver en Deploy.

Define
De projectmanager en consultant(s) van BrainSys evalueren de informatie uit de pre-salesfase en lichten vervolgens samen met u de bedrijfsprocessen door. Zo ontstaat een volledig beeld van de gewenste situatie en de projectomvang en kan de beste aanpak worden bepaald. De Define-fase resulteert uiteindelijk in heldere gezamenlijk overeenkomst, het Project Initiatie Document (PID), dat door beide partijen wordt ondertekend.

Het Project Initiatie Document omvat:

  • De omvang en inhoud van de implementatie.
  • Een verantwoording van de manier waarop mensen en middelen worden ingezet.
  • Een projectplan voor het in productie nemen van de oplossing.

Design
Zodra het PID is ondertekend begint het echte werk. BrainSys hanteert een procesgerichte aanpak. Niet de technologie of software, maar de bedrijfsprocessen zijn het uitgangspunt. De ontwerpfase omvat het maken van stroomschema’s en het opzetten en intensief testen van de gekozen inrichting van SYSPRO. De projectteamleden worden vooraf getraind in het gebruik van de standaardapplicatie. Deze training is voor het projectteam, dat op zijn beurt de eindgebruikers traint tijdens de Deploy-fase.
BrainSys levert Excel-templates om op gestandaardiseerde wijze gegevens te uploaden. De ICT-medewerker(s) van de klant wordt hierin getraind, zodat later aanvullende conversies kunnen plaatsvinden. De Design-fase wordt afgerond met het aftekenen, waarmee wordt bevestigd dat het bedrijf de ontworpen processen als uitgangspunt gaat hanteren.

Deliver
In deze fase ligt de nadruk op uw projectteam, dat verantwoordelijk is voor het opstellen van de Quick Reference Guides (QRG’s) voor de training van de eindgebruikers. Een QRG is een eenvoudige handleiding die de medewerkers stap voor stap door de SYSPRO-processen leiden. De 4D-methodiek is niet noodzakelijkerwijs serieel. Met een aantal taken, zoals het opzetten van de infrastructuur en de software, wordt al bij aanvang van het project begonnen. Als het eindproduct is afgerond, getest en goedgekeurd, vindt er een Final System Walkthrough (FSW) plaats. De oplossing die tijdens de FSW wordt beoordeeld wordt afgetekend en is de oplossing waarmee u wil gaan werken.

Deploy
Nu de Design- en Delivery-fasen zijn afgerond, volgen de laatste voorbereidingen voor ingebruikname. Tijdens het project zijn er checklists opgesteld die worden doorlopen. Deze checklists maken deel uit van de Delivery-fase. Dit is tevens een finale check van het migratieplan. De eindgebruikers worden in een training bekend gemaakt met SYSPRO aan de hand van de QRG’s die zijn ontwikkeld tijdens de Delivery-fase. De partijen stellen vervolgens gezamenlijk vast op welke datum het systeem in gebruik wordt genomen en wanneer de laatste dynamische gegevens moeten worden ingevoerd.

Operationeel systeem
Het in gebruik nemen is een belangrijk moment, waarbij een consultant van BrainSys u zal ondersteunen bij de overstap en direct na ingebruikname. Vervolgens vindt een formele afronding van het project plaats. De PID wordt nagelopen en er wordt een lijst met eventuele openstaande zaken gekoppeld aan de vervolgfasen van het project. De support afdeling (helpdesk) van BrainSys wordt geïnformeerd over uw inrichting zodat zij u snel en efficiënt kunnen ondersteunen.