AGF

Bedrijven in de AGF zijn de laatste jaren sterk gemoderniseerd en lijken niet meer op de traditionele bedrijven van vroeger vanwege het gebruik van nieuwe technologieën en automatisering. Daarom is de software die wordt gebruikt meer geavanceerd dan ooit en noodzakelijk om de behoeften te vervullen. ERP voor AGF is een specifiek type ERP-software, gebouwd rond de unieke manier waarop AGF bedrijven werken. Het biedt nieuwe tools en oplossingen, zodat bedrijven efficiënter kunnen werken en de voedselveiligheid kunnen waarborgen. ERP stelt hun in staat te groeien, kosten te verminderen en het verhogen van de winstgevendheid.

Enterprise Resource Planning (ERP) voor AGF bedrijven ondersteunt verkoop, productie en distributie, ook op meerdere fysieke locaties in de AGF-sector. Met modules zoals voorraad- en verkoopbeheer is er actueel inzicht in de beschikbaarheid van alle producten. Met ERP worden en de bestellingen van klanten efficiënt verwerkt, geleverd en gefactureerd. ERP systemen voor AGF bieden modules specifiek voor agrarische productie- en verwerkingsbedrijven.

ERP informatiepakket

Download het ERP informatiepakket. Deze bestaat uit:

 • De Whitepaper Succesvol ERP selecteren
 • De Whitepaper Succesvol ERP implementeren
 • Het dossier wat is ERP

Een compleet handboek met duidelijk stappenplan voor selectie en implementatie van ERP systemen. De functies, kosten, voor- en nadelen. Alles wat je moet weten over ERP voor agrarische productie- en verwerkingsbedrijven.
  Waarom ERP voor AGF branche?

  ERP voor AGF biedt ook generieke functies. Dit zijn onder meer:

  • de mogelijkheid om orders en de goederenstroom 100% te volgen
  • de mogelijkheid om gegevens eenmaal in te voeren en vervolgens in meerdere modules te hergebruiken
  • het gebruik van standaardformaten bij het aanmaken van nieuwe records om de gegevensinvoer te versnellen
  • snelle rapporten op basis van vooraf gedefinieerde zoekopdrachten
  • de mogelijkheid om data op elk gewenst moment te exporteren en analyseren.

  Het belangrijkste voor AGF is het leveren kwaliteitsproducten binnen strakke deadlines tegen concurrerende prijzen. Deze uitdagingen voor de vers industrie bepalen het zakelijk succes in deze competitieve markt. Of het nu gaat om het produceren, verpakking, of verkoop & levering, de voordelen van verbeterde zichtbaarheid van producten en fysieke distributie die door ERP Software worden geboden, leveren enorme voordelen op.

  In de praktijk heeft ERP-software zijn nut bewezen bij het helpen van voedselproducenten om de algehele prestaties te verbeteren. De meeste bedrijven bevestigen dat productieproces efficiënter verloopt bij gebruik van ERP. Bovendien verlaagt ERP-software de productiekosten in diverse gevallen significant.

  ERP systeem voor AGF

  Zoals hierboven vermeld, zijn er in de voedings- en drankenindustrie strenge eisen en wetgeving om de consumenten te beschermen. Het vereist dat voedselproducenten de houdbaarheid, ingrediënten, en voedselveiligheid monitoren en hierover rapporteren. Bovendien moeten de bedrijven de richtlijnen van label- en verpakkingsbeheer volgen. Al deze criteria kunnen worden beheerd via het ERP-systeem.

  Beheren van de voorraad
  Bedrijven hebben te maken met uitdagingen op het gebied van voorraadbeheer om het gebruik te optimaliseren en verspilling te verminderen. Dit is een complexe taak in combinatie met een korte houdbaarheid. Ook biologische producenten worden geconfronteerd met aangescherpte regelgeving op het gebied van voedselconservering. Een ERP systeem kan helpen om  alle houdbaarheidsdatum te monitoren.

  Tracking en tracing
  Van een ERP-systeem voor de voeding en AGF wordt verwacht dat het bedrijven helpt met de naleving van de wetgeving. ERP laat u zien hoe u tijdens het productieproces elk ingrediënt en elk recept op de juiste manier kunt controleren.

  Kwaliteitscontrole
  Het ERP-systeem moet om afwijkingen in de procesketen detecteren, eventueel door middel van SPC. Ook moeten er acties worden getriggerd bij een afwijking van de voedselkwaliteit.

  Productiebeheer
  Het beheren van recepten is een belangrijke module voor ERP. Een recept bevat alle grondstoffen, hoeveelheden, productiestappen en controles.

   

  Online ERP vergelijker

  Meteen zien welke leveranciers ERP voor de AGF branche bieden, of welk ERP systeem voor AGF bedrijven geschikt zijn? Vergelijk alle leveranciers op alle mogelijkheden.

  ERP Vergelijken

  Welk ERP pakket voor AGF bedrijven

  Een ERP systeem dat jaren de belangrijkste informatie en taken van jouw bedrijf stroomlijnt moet zeker goed overwogen worden. Het vergt voorbereiding om het beste ERP pakket te selecteren dat past bij de wensen en eisen van de onderneming. Doordat het AGF meestal gebonden is aan wettelijke eisen en precieze procedures is het belangrijk dat de ERP leverancier hiervan op de hoogte is. je doet er dus goed aan om een ERP leverancier te kiezen die bekend is het de AGF branche.

  De consultants van ERP Selectie helpen jou graag op weg in de zoektocht naar het meest geschikte ERP pakket. In plaats van een grootschalig onderzoek kun jij je richten op maximaal 6 geschikte leveranciers. Daarnaast stellen we samen in 10 minuten een lijst met wensen en eisen samen, zo weet jij precies wat de behoefte is voor een ERP systeem in jouw bedrijf. Neem meteen contact op met onze adviseurs. We bespreken samen de wensen en eisen en aan de hand hiervan leveren wij een lijst van maximaal 6 leveranciers die je kunt uitnodigen voor een demo. Deze dienst leveren wij in samenwerking met alle ERP leveranciers, waardoor deze voor onze opdrachtgevers zonder kosten is.

  Wat is ERP?

  Wat is ERP? Waar gebruik je een ERP Systeem voor? Wat zijn de voordelen en nadelen van een ERP Systeem? Wat kan ERP voor AGF wel en wat kan het niet?

  Lees verder

  ERP per branche

  Net als ERP voor AGF heeft elke sector specifiek eisen die de business aan de ERP Software stelt. Hierbij de kenmerken per branche.

  ERP per branche

  ERP nieuws

  Het laatste nieuws over ERP systemen en relevante blogs over ERP voor jouw bedrijf.  Lees bijvoorbeeld meer over ‘De top 10 Nederlandse ERP bedrijven’.

  ERP Nieuws