AGF

Bedrijven in de AGF zijn de laatste jaren sterk gemoderniseerd en lijken niet meer op de traditionele bedrijven van vroeger vanwege het gebruik van nieuwe technologieën en automatisering. Daarom is de software die wordt gebruikt meer geavanceerd dan ooit en noodzakelijk om de behoeften te vervullen. ERP voor AGF is een specifiek type ERP-software, gebouwd rond de unieke manier waarop AGF bedrijven werken. Het biedt nieuwe tools en oplossingen, zodat bedrijven efficiënter kunnen werken en de voedselveiligheid kunnen waarborgen. ERP stelt hun in staat te groeien, kosten te verminderen en het verhogen van de winstgevendheid.

Enterprise Resource Planning (ERP) voor AGF bedrijven ondersteunt verkoop, productie en distributie, ook op meerdere fysieke locaties in de AGF-sector. Met modules zoals voorraad- en verkoopbeheer is er actueel inzicht in de beschikbaarheid van alle producten. Met ERP worden en de bestellingen van klanten efficiënt verwerkt, geleverd en gefactureerd. ERP voor AGF biedt modules specifiek voor agrarische productie- en verwerkingsbedrijven.

Maar ERP voor AGF biedt ook generieke functies. Dit zijn onder meer:

  • de mogelijkheid om orders en de goederenstroom 100% te volgen
  • de mogelijkheid om gegevens eenmaal in te voeren en vervolgens in meerdere modules te hergebruiken
  • het gebruik van standaardformaten bij het aanmaken van nieuwe records om de gegevensinvoer te versnellen
  • snelle rapporten op basis van vooraf gedefinieerde zoekopdrachten
  • de mogelijkheid om data op elk gewenst moment te exporteren en analyseren.

Het belangrijkste voor AGF is het leveren kwaliteitsproducten binnen strakke deadlines tegen concurrerende prijzen. Deze uitdagingen voor de versindustrie bepalen het zakelijk succes in deze competitieve markt. Of het nu gaat om het produceren, verpakking, of verkoop & levering, de voordelen van verbeterde zichtbaarheid van producten en fysieke distributie die door ERP Software worden geboden, leveren enorme voordelen op.

In de praktijk heeft ERP-software zijn nut bewezen bij het helpen van voedselproducenten om de algehele prestaties te verbeteren. De meeste bedrijven bevestigen dat productieproces efficiënter verloopt bij gebruik van ERP. Bovendien verlaagt ERP-software de productiekosten in diverse gevallen significant.

ERP voor AGF

Zoals hierboven vermeld, zijn er in de voedings- en drankenindustrie strenge eisen en wetgeving om de consumenten te beschermen. Het vereist dat voedselproducenten de houdbaarheid, ingrediënten, en voedselveiligheid monitoren en hierover rapporteren. Bovendien moeten de bedrijven de richtlijnen van label- en verpakkingsbeheer volgen. Al deze criteria kunnen worden beheerd via het ERP-systeem.

Beheren van de voorraad
Bedrijven hebben te maken met uitdagingen op het gebied van voorraadbeheer om het gebruik te optimaliseren en verspilling te verminderen. Dit is een complexe taak in combinatie met een korte houdbaarheid. Ook biologische producenten worden geconfronteerd met aangescherpte regelgeving op het gebied van voedselconservering. Een ERP systeem kan helpen om  alle houdbaarheidsdatum te monitoren.

Tracking en tracing
Van een ERP-systeem voor de voeding en AGF wordt verwacht dat het bedrijven helpt met de naleving van de wetgeving. ERP laat u zien hoe u tijdens het productieproces elk ingrediënt en elk recept op de juiste manier kunt controleren.

Kwaliteitscontrole
Het ERP-systeem moet om afwijkingen in de procesketen detecteren, eventueel door middel van SPC. Ook moeten er acties worden getriggerd bij een afwijking van de voedselkwaliteit.

Productiebeheer
Het beheren van recepten is een belangrijke module voor ERP. Een recept bevat alle grondstoffen, hoeveelheden, productiestappen en controles.

 

Ik wil graag het gratis ERP Informatiepakket ontvangen

Meer informatie over ERP software voor de AGF en het selecteren van een nieuw ERP systeem vindt u in het gratis ERP-informatiepakket inclusief de laatste trends, de kosten van ERP, diverse whitepapers en checklijsten voor uw ERP project.