ICT

Vaak vraagt men zich af wat ERP voor ICT nu precies inhoud. Een ICT bedrijf maakt toch geen fysiek producten? Maar een ERP Systeem voor ICT bedrijven hoeft ook helemaal geen productiemodule te hebben. Een ERP Systeem voor ICT bedrijven moet aansluiten bij de wensen van deze specifiek sector. Dat betekent dat het ERP systeem een uitstekende project administratie moet hebben. Op een project moet een begroting kunnen worden vastgelegd. Er moeten medewerkers aan een project kunnen worden toegekend. Er moet een projecttarief voor de medewerkers kunnen worden toegekend, vaak gecombineerd met reis- en verblijfkosten. Medewerkers moeten hun uren vast kunnen leggen door middel van een urenweekstaat, bij voorkeur ook mobiel beschikbaar. Soms worden deze systemen ook wel Professional Services Automation genoemd.

Qua finance moet het ERP Systeem op het juiste moment facturen kunnen sturen naar de klanten. Ook moet de winstgevendheid per project inzichtelijk zijn.

Wat meer geavanceerde functionaliteit is wanneer het ERP Systeem contractbeheer, systeembeheer en versiebeheer van software ondersteund. Dat biedt zeker niet elk systeem. Beheer van licenties of abonnementen wordt vaak binnen randapplicatie beheerd.

Ontvang ons gratis ERP Informatiepakket

Meer informatie over ERP software voor de ICT en het selecteren van een nieuw ERP systeem vindt u in het gratis ERP-informatiepakket inclusief de laatste trends, de kosten van ERP, diverse whitepapers en checklijsten voor uw ERP project.