Overheid

Ook de overheid maakt gebruik van ERP. Je vraagt je af welke functies een ERP Systeem voor de overheid dan precies nodig heeft. Vaak gaat het dan over een HRM module, in combinatie met de financiële administratie. Een project administratie is meestal ook wel onderdeel van de scope. Een module om artikelen in te kopen wordt op een andere manier gebruikt dan bij productiebedrijven of handelsbedrijven. Bij de overheid betreft het vaak catalogus artikelen t.b.v. de uitvoering van haar taken.

Bij bepaalde ministeries zoals Defensie is het een ander verhaal. Daar worden wel degelijk grote en complexe ERP Systemen gebruikt met zeer veel logistieke modules. Maar ook bij de groenvoorziening of buitendienst van een grote gemeente of stad worden ERP Systemen gebruik waarbij voorraadbeheer en inkoop op voorraad belangrijke modules zijn.

 

Ontvang ons gratis ERP Informatiepakket

Meer informatie over ERP software voor de Overheid en het selecteren van een nieuw ERP systeem vindt u in het gratis ERP-informatiepakket inclusief de laatste trends, de kosten van ERP, diverse whitepapers en checklijsten voor uw ERP project.