Overheid

Ook de overheid maakt gebruik van ERP. Je vraagt je af welke functies een ERP Systeem voor de overheid dan precies nodig heeft. Vaak gaat het dan over een HRM module, in combinatie met de financiële administratie. Een project administratie is meestal ook wel onderdeel van de scope. Een module om artikelen in te kopen wordt op een andere manier gebruikt dan bij productiebedrijven of handelsbedrijven. Bij de overheid betreft het vaak catalogus artikelen t.b.v. de uitvoering van haar taken.

Bij bepaalde ministeries zoals Defensie is het een ander verhaal. Daar worden wel degelijk grote en complexe ERP Systemen gebruikt met zeer veel logistieke modules. Maar ook bij de groenvoorziening of buitendienst van een grote gemeente of stad worden ERP Systemen gebruik waarbij voorraadbeheer en inkoop op voorraad belangrijke modules zijn.

 

ERP informatiepakket

Download het ERP informatiepakket. Deze bestaat uit:

 • De Whitepaper Succesvol ERP selecteren
 • De Whitepaper Succesvol ERP implementeren
 • Het dossier wat is ERP




  Online ERP vergelijker

  Meteen zien welke leveranciers ERP voor de publieke sector bieden, of welk ERP systeem voor de overheid geschikt zijn? Vergelijk alle leveranciers op alle mogelijkheden.

  ERP Vergelijken

  Wat is ERP?

  Wat is ERP? Waar gebruik je een ERP Systeem voor? Wat zijn de voordelen en nadelen van een ERP Systeem? Wat kan ERP voor de overheid wel en wat kan het niet?

  Lees verder

  ERP per branche

  Net als ERP voor de publieke sector heeft elke sector specifiek eisen die de business aan de ERP Software stelt. Hierbij de kenmerken per branche.

  ERP per branche

  ERP nieuws

  Het laatste nieuws over ERP systemen en relevante blogs over ERP voor jouw bedrijf.  Lees bijvoorbeeld meer over ‘De top 10 Nederlandse ERP bedrijven’.

  ERP nieuws