Wat is ERP?
Wat is ERP? Waar gebruik je een ERP Systeem voor? Wat zijn de voordelen en nadelen van een ERP Systeem? Wat kan ERP voor logistiek en distributie wel en wat kan het niet?
Consumenten kopen steeds meer producten online in plaats van bij fysieke winkels. Pakketje moeten dus bij de consument thuis bezorgd worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer distributiecentra worden geopend. Hier worden alle orders verzameld, de pakketjes gesorteerd en het transport gepland. Diverse retailers hebben logistiek en distributie uitbesteed bij derde partijen. Deze partijen worden 3PL genoemd (3rd party logistics). Deze bedrijven hebben naast een ERP Systeem voor de financiële administratie vaak een WMS om de activiteiten in het magazijn aan te sturen en een TMS voor de transportplanning. Een vereiste van een ERP pakket voor de logistiek en distributie is dat het flexibel en efficiënt moet zijn, maar vooral ook transparant. Deze bedrijven zijn immers altijd een schakel binnen meerdere bedrijven.
Download het ERP informatiepakket. Deze bestaat uit:
Een compleet handboek met duidelijk stappenplan voor selectie en implementatie van ERP systemen. De functies, kosten, voor- en nadelen. Alles wat je moet weten over ERP voor Logistiek en distributie.
Een ERP systeem kan veel voordelen bieden, de voordelen van ERP software in de logistiek en distributie zijn onder andere:
ERP helpt om de bedrijfslogistiek strategisch te verbeteren. Als logistiek dienstverlener is het van belang dat het ERP systeem een breed scala aan operationele en financiële goederen- en informatiestromen ondersteunt. Modules die belangrijk zijn voor logistieke bedrijven zijn onder andere:
WMS of Warehouse management system is een integraal onderdeel van magazijnautomatisering en een belangrijke tool veel bedrijven. Een WMS systeem vergemakkelijkt het plannen en beheren van magazijnen en distributiecentra. Het doel is om maximale efficiëntie te bereiken in opslag- en ophaalprocessen. Een WMS beheert onder andere de locatie-indeling in een stellingmagazijn, handelt de orderstroom in de juiste planning volgorde af en beheert de goederenstromen. Wanneer je werkt in de logistiek en of distributie is het verstandig het ERP systeem uit te breiden met WMS. Het kan voor de meeste bedrijven enorm veel tijd en kosten besparen, aangezien het logistieke proces meestal een grote kostenpost kan zijn.
Meteen zien welke leveranciers ERP voor logistieke en distributiebedrijven bieden, of welk ERP systeem voor distributie en logistiek geschikt zijn? Vergelijk alle leveranciers op alle mogelijkheden.
ERP VergelijkenHet beste ERP pakket vinden voor de logistieke sector is geen eenvoudige opgave. Er is zijn veel factoren om mee rekening te houden die belangrijk zijn bij het vinden van de partner die past bij jouw bedrijf en alle bedrijfsprocessen.
Bij het kiezen van het beste ERP pakket voor jouw onderneming is het belangrijk dat de ERP leverancier bekend is met de branche. Zo zijn ze bekend met alle facetten die van belang zijn binnen de logistiek en distributie, dit kan veel voorbereiding- en implementatie tijd besparen. Wil je weten welke leveranciers hier het beste voor geschikt zijn? Weet je wat de specifieke wensen en behoeften zijn voor jouw bedrijf? Samen lopen we door jullie wensen en eisen om zo tot de perfecte ERP partner te komen. Wij stellen een gratis ERP shortlist samen met ERP leveranciers voor jouw bedrijf, neem contact met ons op of vul het contactformulier in.
Wat is ERP? Waar gebruik je een ERP Systeem voor? Wat zijn de voordelen en nadelen van een ERP Systeem? Wat kan ERP voor logistiek en distributie wel en wat kan het niet?
Net als ERP voor logistiek en distributie heeft elke sector specifiek eisen die de business aan de ERP Software stelt. Hierbij de kenmerken per branche.
Het laatste nieuws over ERP systemen en relevante blogs over ERP voor jouw bedrijf. Lees bijvoorbeeld meer over De top 10 Nederlandse ERP bedrijven.
Hierbij alle sectoren waar ERP Software wordt ingezet: