Logistiek en distributie

Consumenten kopen steeds meer producten online in plaats van bij fysieke winkels. Pakketje moeten dus bij de consument thuis bezorgd worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer distributiecentra worden geopend. Hier worden alle orders verzameld, de pakketjes gesorteerd en het transport gepland. Diverse retailers hebben logistiek en distributie uitbesteed bij derde partijen. Deze partijen worden 3PL genoemd (3rd party logistics). Deze bedrijven hebben naast een ERP Systeem voor de financiële administratie vaak een WMS om de activiteiten in het magazijn aan te sturen en een TMS voor de transportplanning. Een vereiste van een ERP pakket voor de logistiek en distributie is dat het flexibel en efficiënt moet zijn, maar vooral ook transparant. Deze bedrijven zijn immers altijd een schakel binnen meerdere bedrijven.

Voordelen van ERP zijn onder andere:

  • Meer transparantie en zichtbaarheid in de processen.
  • Voorraad en kostenbeheersing.
  • Flexibelere werkomgeving.
  • Datamining en realtime toegang tot data
  • Verbeteren van de klantervaring.
  • Vermindering van menselijke fouten.

ERP helpt om de bedrijfslogistiek strategisch te verbeteren.

WMS

WMS of Warehouse management system is een integraal onderdeel van magazijnautomatisering en een belangrijke tool veel bedrijven. Een WMS systeem vergemakkelijkt het plannen en beheren van magazijnen en distributiecentra. Het doel is om maximale efficiëntie te bereiken in opslag- en ophaalprocessen. Een wms beheert onder andere de locatie-indeling in een stellingmagazijn, handelt de orderstroom in de juiste planning volgorde af en beheert de goederenstromen. Wanneer je werkt in de logistiek en of distributie is het verstandig het ERP systeem uit te breiden met wms. Het kan voor de meeste bedrijven enorm veel tijd en kosten besparen, aangezien het logistieke proces meestal een grote kostenpost kan zijn.

ERP voor Logistiek en distributie

Bij het kiezen van het beste ERP pakket voor uw onderneming is het belangrijk dat de ERP leverancier bekend is met uw branche. Zo zijn ze bekend met alle facetten die van belang zijn binnen de logistiek en distributie, dit kan veel voorbereiding- en implementatie tijd besparen. Wil u weten welke leveranciers hier het beste voor geschikt zijn? Samen lopen we door jullie wensen en eisen om zo tot de perfecte ERP partner te komen. Wij stellen voor u een gratis ERP shortlist samen met ERP leveranciers voor uw bedrijf, neem contact met ons op of vul het contactformulier in.

Ontvang ons gratis ERP Informatiepakket

Meer informatie over ERP software voor de logistiek en distributie en het selecteren van een nieuw ERP systeem vindt u in het gratis ERP-informatiepakket inclusief de laatste trends, de kosten van ERP, diverse whitepapers en checklijsten voor uw ERP project.