Verhuur

ERP Software voor verhuurbedrijven wordt vaak ingezet als een online oplossing. Meestal geschikt voor diverse typen verhuurbedrijven. ERP voor verhuur biedt geïntegreerd boekhoud-, facturatie- en projectmanagement functionaliteit. Tijdens het invoeren van klantaanvragen in het ERP Systeem zie je direct of een reservering in de agenda past, of bekijk je direct welke kosten het te verhuren object heeft. De planning is hierbij erg belangrijk. Hiervoor is een planbord nodig met alle te verhuren objecten. Dat kunnen auto’s, fietsen, kantoorruimtes, materieel of andere producten zijn. Je moet weten waar een object is, wat de verhuurtermijn is, wie het object heeft gehuurd. Daarnaast moet je weten welke waarde het object heeft en natuurlijk de afschrijving kunnen verwerken.

Waarom ERP voor verhuur?

ERP voor verhuurbedrijven houdt in dat de basisinformatie van alle verhuurders snel bijgewerkt kan worden. Er wordt gebruik gemaakt van één geïntegreerd ERP softwarepakket. ERP staat voor een geïntegreerde database en zorgt dat alle bedrijfsprocessen automatisch onderling met elkaar verbonden zijn. De applicatie en server zijn ondergebracht in de cloud, waardoor er geen installatie- of onderhoudskosten zijn. Dit bespaart jou veel tijd en kosten!

ERP voor verhuur automatiseert het verhuurproces volledig. De ERP software monitort alle data tijdens het uitleveren, onderhouden en ontvangen van het verhuurde object. ERP voor verhuur is het belangrijkste instrument om direct inzicht te hebben in de marge per object. Geen tijd of geld meer verspillen aan administratieve processen en veel minder stress op de dag van de levering! Dat is het doel.

ERP voor verhuur van voertuigen legt alle informatie vast over de voertuigvermogens, reparatiekosten en gebruikte onderdelen om een auto of ander voertuig te kunnen verhuren. Als eigenaar van een verhuurbedrijf moet je precies weten hoeveel wagens worden verbruikt, hoeveel mensen ze huren, en wat de gemiddelde huurprijs per dag is. Die informatie is beschikbaar in het ERP Systeem en kan door middel van BI worden gerapporteerd.

Om alle middelen te beheren krijgen ze een uniek serienummer. Met dat serienummer kan ERP alle taken registreren per te verhuren product. Hiermee is de winstgevendheid en de kosten per middel inzichtelijk.

ERP Software voor Verhuur selecteren?

Welke ERP systemen zijn nu echt geschikt voor de verhuurbranche? Wij hebben een uitgebreide vergelijkingstool ontwikkeld waarop ERP systemen op vele onderwerpen kan worden beoordeeld. Op deze manier weet je zeker dat het ERP pakket aan alle gestelde wensen en eisen kan voldoen.

Meer informatie over ERP software voor de Verhuur en het selecteren van een nieuw ERP systeem vind je in het gratis ERP-informatiepakket inclusief de laatste trends, de kosten van ERP, diverse whitepapers en checklijsten voor het complete ERP project.