Installatiebedrijven

Iedere branche kan behoefte hebben aan eigen specifieke functionaliteiten binnen een ERP-systeem. Dit is ook mogelijk met ERP in de installatiebranche. ERP Software voor de installatiebedrijven is er specifiek op gericht de bedrijfsprocessen voor installateurs te ondersteunen. In de installatiebranche heb je vooral veel te maken met medewerkers die de hele dag op de weg zitten en klanten bezoeken voor hun installatiewerkzaamheden. Waarschijnlijk zul je papieren werkbonnen aan de medewerkers verstrekken die afgetekend moeten worden. Je hebt vooral veel administratief werk met zeer veel bonnen. Niet alleen de werkbonnen die de installateurs inleveren, ook tankbonnen en aankoopbonnen voor materialen. Met digitale workflows wordt papierloos werken realiteit en worden processen eenvoudiger en sneller. Monteurs hebben onderweg alle werkinstructie op een tablet bij de hand en kunnen de uren en materialen direct papierloos registreren. Met een ERP Systeem voor de installatiebranche kun je een verregaande vorm van automatisering doorvoeren.

ERP informatiepakket

Download het ERP informatiepakket. Deze bestaat uit:

 • De Whitepaper Succesvol ERP selecteren
 • De Whitepaper Succesvol ERP implementeren
 • Het dossier wat is ERP

Een handboek met duidelijk stappenplan voor selectie en implementatie van ERP systemen. De functies, kosten, voor- en nadelen. Alles wat je moet weten over ERP voor installatiebedrijven.
  ERP voor de Installatiebranche

  Bedrijven in de Nederlandse Installatiebranche zijn werkzaam in onder andere de Utiliteitsbouw, Woningbouw, Industrie en Infra. 5.000 installateurs zijn lid van Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI), de ondernemersorganisatie voor o.a. de installatiebranche.

  De installatiebranche heeft de laatste jaren grote veranderingen ondergaan. Marges staan onder druk. De opkomst van duurzame energie en de vraag naar energie neutrale woningen hebben ervoor gezorgd dat de werkdruk is verhoogd bij de installateurs. Daarnaast zijn er nieuwe technologieën beschikbaar gekomen voor de consumenten. Er is een sterk toenemende vraag naar Domotica en het IoT (The Internet of Things) is tevens in opkomst. Dit biedt nieuwe kansen voor de installateurs. Door middel van IoT kan de status van de technische installatie worden uitgelezen waardoor de installateur precies op welk moment specifieke componenten onderhoud nodig hebben.

  Binnen elke technische beroepsgroep is het lastig om aan gekwalificeerd personeel te komen. Efficiënte processen zijn daarom van levensbelang. De medewerkers moeten geen tijd kwijt zijn met overbodige administratie. Hier kan een modern ERP Systeem bij helpen, of het nu gaat om elektrische installaties, sanitair installaties, isolatie, dakgoten, lood, regenpijpen, zonnepanelen, enz.

  ERP Software

  ERP Software is software om bedrijfsprocessen mee aan te sturen. Een passend ERP Systeem dat op een correcte wijze is geïmplementeerd kan veel voordelen opleveren.

  Bedrijven die met diverse losse Excel bestanden of losse databases werken hebben vaak veel tijd nodig om de benodigde gegevens te verzamelen voor rapportages van onderhanden werk, projectvoortgang, capaciteitsbezetting, KPI’s, etc. Daarnaast is er veel discussie over de cijfers omdat in elke losse database weer afwijkende gegevens staan die vaak handmatig worden afgestemd. Tevens vergroot het vele handmatige werk het risico op typefouten. De betrouwbaarheid van de cijfers is de daarmee in gevaar.

  Door met een integraal ERP Systeem te werken hoef je de stamdata maar één keer in te voeren. Zodra een debiteur of artikel is ingevoerd en vrijgegeven kan de informatie worden gebruik voor elke nieuwe order. De data is geborgd en kan niet door ongeautoriseerde gebruikers worden gewijzigd. Er moet wel worden nagedacht over een wijzigingsproces om de data aan te passen in geval van wijzigingen. Tevens leidt het werken met één bron van data tot minder discussie over cijfers en rapportages.

  Online ERP vergelijker

  Meteen zien welke leveranciers ERP voor installatiebedrijven bieden, of welk ERP systeem voor de installatiebranche geschikt zijn? Vergelijk alle leveranciers op alle mogelijkheden.

  ERP Vergelijken

  Wat betekent ERP voor installateurs?

  ERP Software voor installateurs bevat specifieke functionaliteit. ERP Software voor de installatiebranche heeft vaak een geïntegreerde koppeling met enkele grote toeleveranciers zoals Technische Unie en Rexel. De artikelcatalogus en prijslijsten zijn gekoppeld en hoeven dan niet meer handmatig worden ingevoerd of worden bijgehouden. Misschien worden zelfs de inkooporders en facturen digitaal ingelezen.

  De meeste werkzaamheden van installateurs vinden plaats bij de klant of op de bouwplaats. Monteurs zijn met een servicebus onderweg en hebben voorraad bij. ERP Software voor installateurs hebben een field service module waarmee monteurs digitale werkbonnen bij hebben. Hierop staat een instructie van de werkzaamheden of het nu gaat om aanleg, onderhoud of reparaties. Op een tablet kunnen de uren en gebruikte materialen direct worden geregistreerd. De klant kan aan het eind van de werkbonnen direct aftekenen waarna er, afhankelijk van het contract, direct kan worden gefactureerd.

  Er zijn een aantal factoren waarom ERP voor de installatiebranche een belangrijke rol kan spelen:

  • Soepel laten verlopen van complexe processen binnen het bedrijf.
  • In kaart hebben van geautomatiseerde productieprocessen.
  • Beter inzicht en grip op de marges.
  • Gemakkelijk bijsturen aan de hand van complete analyses.
  • Maximale inzet van personeel.
  • Alle afdelingen in één softwarepakket, of gekoppeld. Zoals sales, financiën, productie, logistiek.
  • Inzicht in voorraden zowel in magazijn als de onderweg/op locatie.
  • Field service module voor monteurs onderweg.
  • 24 uur per dag toegang tot het systeem voor een monteurs.
  • Door geautomatiseerde processen hebben medewerkers meer tijd voor de werkzaamheden in plaats van administratie.
  • Geïntegreerde koppeling met enkele grote toeleveranciers.

  Traditioneel proces zonder ERP vs digitaal proces

  Door geïntegreerde digitale workflows kan het gebruik van papier bij installateurs worden verminderd en kan de doorlooptijd van processen worden verkort. Bijvoorbeeld het accorderen van inkoopfacturen is een proces waarin met ERP Software veel voordeel te behalen valt. Traditioneel zien we dat crediteuren de facturen per post sturen. Vervolgens moet de post worden geopend en wordt de factuur ingeboekt. Indien het een kostenfactuur betreft gaat de papieren factuur (of een kopie) vaak met een stempel naar een gemachtigde om de factuur goed te laten keuren. Er wordt een handtekening op de papieren factuur gezet en de factuur gaat weer retour naar de administratie. Het openmaken van de post, inboeken van de factuur, het vergelijk met de inkooporder en de pakbon, het kopiëren, goedkeuren, etc. zijn allemaal handmatige processen

  Met ERP Software kan het bovenstaande proces veel efficiënter! Indien de crediteur de factuur als PDF naar de crediteurenadministratie stuurt kan het bestand automatisch worden ingelezen en het ERP Systeem. Nog sneller is een directe koppeling waarbij de leverancier de factuur door middel van een EDI of XML rechtstreeks naar het ERP Systeem stuurt. Het ERP Systeem match de binnengekomen factuur direct met de pakbon en inkooporder. Afwijkingen gaan vervolgens met een voor gedefinieerde workflow naar de juiste persoon voor goedkeuring. Deze persoon kan zelfs thuis op zijn mobiele telefoon met een App de inkoopfactuur goedkeuren omdat alle informatie direct binnen de App voorhanden is.

  Wat is er mogelijk met ERP-software in de installatiebranche?

  Met ERP-software in de installatiebranche kan je het gehele proces van invoer van een offerte tot facturatie automatiseren. De afdeling calculatie, klantbeheer, facturatie en HRM gebruiken allemaal hetzelfde softwaresysteem. Uiteraard wel via modules die specifiek op de betreffende afdeling zijn gericht, maar alle modules maken gebruik van dezelfde database. Calculatie voert het project in het systeem, klantbeheer voegt hieraan de klantgegevens en de afdeling facturatie gebruikt deze gegevens om te factureren. Er wordt een medewerker die reeds in de centrale database staat aan het project gelinkt en hier heeft HRM weer inzicht in. Iedere afdeling of personeelslid heeft zijn/haar eigen toegangsrechten. Zo gebruikt iedere afdeling in de organisatie één en dezelfde database.

  Belangrijke modules voor een ERP pakket in de installatiebranche bevatten dan ook:

  • Klantenbeheer of CRM
  • Calculatie
  • Werkvoorbereiding
  • Field service
  • Financieel beheer / facturatie
  • HRM
  • Voorraadbeheer
  • Inkoop en logistiek
  • Projectadministratie

  Welk ERP systeem voor de installatiebranche?

  Het voordeel van een ERP-systeem in de installatiebranche is dat je direct inzicht in gegevens hebt en hiermee analyses kunt uitvoeren. Je hoeft hiervoor geen eigen gegevens meer in te voeren, maar haalt de gegevens uit de centrale database. Een ERP-systeem voor de installatiebranche zorgt voor minder papierwerk en verregaande automatisering. De installateurs hoeven zelfs geen werkbonnen meer mee te nemen en in te vullen. Dit kan allemaal via een app op hun smartphone. Na het invullen van de app, worden de gegevens direct naar de database verzonden.

  Ben je op zoek naar een ERP-systeem voor de installatiebranche? Vraag bij ERP-Selectie dan een gratis ERP scan aan waarmee je meteen een shortlist aan geschikte ERP leveranciers in handen hebt. Onze consultants lopen samen met jou door de wensen en eisen voor een ERP systeem en weten door jarenlange kennis en ervaring precies welke leveranciers en ERP pakketten bij de vraag passen. In plaats van een onderzoek naar alle leveranciers kun jij je meteen richten op de meest geschikte.

  Ik wil graag een gratis ERP scan ontvangen

  Zo snel mogelijk een ERP Shortlist ontvangen met leveranciers die passen bij jouw wensen en eisen? Onze ERP consultants nemen zo snel mogelijk contact met jou op om samen de wensen en eisen door te nemen en hierbij de geschikte leveranciers te koppelen.

   Wat is ERP?

   Wat is ERP? Waar gebruik je een ERP Systeem voor? Wat zijn de voordelen en nadelen van een ERP Systeem? Wat kan ERP voor installatiebedrijven wel en wat kan het niet?

   Lees verder

   ERP per branche

   Net als ERP voor de installatiebranche heeft elke sector specifiek eisen die de business aan de ERP Software stelt. Hierbij de kenmerken per branche.

   ERP per branche

   ERP selectie

   Een ERP systeem selecteren kan op vele manieren. Wij zien in de praktijk meerdere methodes die meer of minder succesvol zijn.

   Selecteer ERP systemen
   akiho yoshizawa indianpornsluts.com sunny leone hot in ragini mms 2brawling go 136 hentaispa.com hentai momonewestxxx bukaporn.com xnxxactresshdmovies3 nesaporn.net lokel bfyokkora hentai hosthentai.com leni loud hentai
   abot kamay na pangarap episode 25 pinoyteleseryeflix.com where to download tagalog moviesママのリアル性教育 優月まりな javpussy.net 上原茉咲نيك مصري محارم best-pornos.com نيك في العملkarpewadi gotubexxx.com xxxvldeسكس بنات هايجة babezporn.com هندى سكس
   شراميط محجبه wiwiuku.com سكس بجودة عاليةnew girl porn pornhindimovies.com www.3gpking.comtransformation hentai manga hentaionly.net хентай покемоныاغراء سكسي abdulaporno.com سكس مصرى شعبىmovies this week hindi desixxxtube.info wwwxxxporn