Wat is internet of things (iot)
Alle ERP begrippen uitgelegd
Vind direct het ERP systeem voor jouw bedrijf
Het Internet der dingen (IoT) beschrijft het netwerk tussen fysieke objecten. Deze beschikken over bijvoorbeeld sensoren, verbindingen of software waardoor ze met elkaar verbonden kunnen worden. Dit kunnen verbonden apparaten zijn zoals simpele huishoudelijke apparaten tot geavanceerde industriële machines.
IoT-oplossingen maken het delen van gegevens in realtime mogelijk van allerlei externe machines en apparaten terug naar de interne ERP-systemen. Bedrijven hoeven niet langer te worstelen om hun interne bedrijfs applicaties en -processen te koppelen aan de externe data. Het verzamelen van gegevens van deze IoT-apparaten gebeurt in realtime en is zeer nauwkeurig, waardoor de kans op bruikbare inzichten groter wordt.
Momenteel zijn er ongeveer 7 miljard apparaten die verbonden zijn via het IoT, en dit cijfer zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Door ERP met IoT te binden, kunt u de gegevenskwaliteit en beschikbaarheid van data verbeteren, zodat eventuele wijzigingen in het gebruik van activa direct in het ERP-systeem in realtime worden weerspiegeld. Alle betrokken medewerkers worden hiermee op de hoogte gebracht van deze gebeurtenissen, zodat ze deze essentiële informatie kunnen gebruiken om onmiddellijk actie te ondernemen als dat nodig is. Daarnaast kan de operationele efficiëntie worden verbeterd omdat veel handmatige taken worden geautomatiseerd door ERP te integreren met IoT-technologie – er is bijvoorbeeld geen menselijke handeling nodig om een streepjescode te scannen en de gegevens in het ERP-systeem in te voeren. Met IoT kunnen alle activiteiten zoals opnieuw bestellen, aanvullen van voorraad, voorraad updates en gemiste leveringen allemaal worden gevolgd en automatisch in realtime worden bijgewerkt in uw ERP-systeem met sensoren die zijn ingebed in machines en onderdelen.
Om op korte termijn bedrijfsactiviteiten op te nemen in IoT-elementen zijn er meerdere manieren beschikbaar waarop ERP ontwikkelaars dit kunnen doen Een van deze manieren is via radiofrequentie-identificatie (RFID) en Near Field Communication (NFC)-apparaten. Deze komen meestal voor in de vorm van op het product aangebrachte firmware-apparaten, of dunne plakstrips. Tegenwoordig worden RFID-systemen vertegenwoordigd door hosts van sensor arrays die in realtime praten en reageren binnen de IoT-constellatie; of downstream, die direct kunnen worden geïntegreerd met ERP-project- of product beheerprocessen.
Het informatiepakket bestaat uit:
Een compleet handboek met duidelijk stappenplan voor selectie en implementatie van ERP systemen. De functies, kosten, voor- en nadelen.