Wat is business intelligence (bi)
Alle ERP begrippen uitgelegd
Vind direct het ERP systeem voor jouw bedrijf
Het implementeren van een ERP systeem zorgt voor het automatiseren van veel processen binnen uw bedrijf. Hierdoor verandert er veel in de systemen en structuur van uw bedrijf. Echter, om te kijken naar het effect van deze implementatie op de snelheid en efficiëntie van de bedrijfsprocessen, en om deze verder te optimaliseren, heeft u informatie nodig, in de vorm van bijvoorbeeld rapporten, overzichten en dergelijke. De belangrijkste rol van Business Intelligence is het verzamelen van deze procesdata en omzetten tot informatie. Dit levert u dus inzichten in veranderingen en verbeteringen van uw processen, zodat u met de hulp van harde cijfers de mogelijkheid heeft om deze steeds verder te optimaliseren.
Met Business Intelligence heeft u oneindig veel mogelijkheden tot het optimaliseren van uw bedrijfssystemen. Zo analyseert BI operationele risico’s en kosten, om zo een volledig beeld van uw bedrijf te verschaffen. Daarnaast biedt BI kennisbeheer, zodat iedere medewerker inzicht krijgt in de processen. Ook kan BI worden gebruikt voor preventieve monitoring van errors, en kunnen met behulp van KPI’s specifieke metingen worden gedaan. Een laatste twee belangrijke voordelen van BI, is dat het zorgt voor de samenwerking van meerdere bedrijfsafdelingen, en dat het mogelijk is om voorspellingen te doen over wisselingen in processen op basis van data die wordt verzameld, met behulp van Online Analytical Processing (OLAP).
Power BI, Qlikview en Tableau zijn enkele voorbeelden van verschillende BI tools op de markt waaruit u kunt kiezen voor uw bedrijf. Hiernaast verschijnen er ook steeds meer online service tools waarmee u zelf data kunt verkrijgen en verwerken, zoals Google Data Studio. Wanneer je een BI tool hebt aangeschaft, zal deze in eerste instantie een enorme hoeveelheid data verzamelen, en deze verwerken in een tabel. Vervolgens is het aan u om te kijken welke data u nodig heeft, en hoe u de meting of manipulatie hiervan wil veranderen. Vervolgens kunt u ook kijken welke data uit verschillende systemen wilt combineren, zoals urenregistratie en salarissystemen. Het is in weze mogelijk om alles over uw bedrijf te weten te komen met BI, als u weet welke data u aan elkaar moet koppelen.
Het informatiepakket bestaat uit:
Een compleet handboek met duidelijk stappenplan voor selectie en implementatie van ERP systemen. De functies, kosten, voor- en nadelen.