Voeding en Dranken

Bedrijven die voedingsmiddelen maken of verwerken, of dranken produceren hebben de behoefte aan zeer specifieke ERP Systemen. Naast het bedienen van hun klanten, houden deze ondernemingen zich ook bezig met het kort en gestroomlijnd houden van hun processen.

De voedselverwerkende industrie is een van de grootste sectoren en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de economie op het gebied van consumptie, productie en export van voedselproducten.

Voordelen van ERP voor de voedselverwerkende industrie

Met de hoeveelheid bedrijfsprocessen en data is een standaard ERP oplossing meestal niet voldoende. Zelfs met aanpassingen, plug-ins of add-ons, krijgt u waarschijnlijk niet alle mogelijkheden die u nodig heeft om de complexiteit te overwinnen binnen de voeding en dranken industrie. Daarnaast maakt dat een ERP pakket onnodig duur en complex. In plaats daarvan heeft u een op maat gemaakte ERP voor voeding nodig van een leverancier die uw branche door en door kent.

Het voordeel van ERP Software voor de voedingsmiddelen industrie:

  • Verbeterde kwaliteitscontrole in verschillende stadia van het productieproces.
  • Beheren van leveranciersinformatie van begin tot eind.
  • Houd recepturen georganisseerd bij en maak inkoopplanning gestroomlijnder.
  • Het kan de productie-efficiëntie verhogen en de kosten en risico’s verlagen.
  • Verbeter het supply chain management-proces.
  • Voldoe aan nieuwe vereisten en nieuwe functies en speel in op veranderingen
  • Beheer eenvoudig de boekhouding voor alle soorten verkopen en aankopen.
  • Beheer de voorraad, analyseer en plan aan de hand van data.
  • Verminderen van materiaalverspilling en grondstoftekorten.
  • Handhaaf de voedselkwaliteit gedurende het hele proces.

Uitdagingen voor Voeding en Dranken

Elk bedrijf heeft zijn eigen unieke uitdagingen, maar er zijn een aantal obstakels waarmee de voedsel- en drankenindustrie gezamenlijk wordt geconfronteerd. Fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken hebben verantwoordelijkheden die uniek zijn voor bederfelijke producten, zoals houdbaarheid, veilige ingrediënten, consistentie en productveiligheid. Ook moeten voedsel- en drankproductiebedrijven zich houden aan de etiketterings- en verpakkingsvereisten, recepten beheren, de productkwaliteit handhaven en veiligheidsmaatregelen implementeren.

De ERP Systemen zijn meer batch-georiënteerd en de producten zijn opgebouwd uit recepturen waarin precies staat welk grondstoffen, in welke hoeveelheid, in welke volgorde, worden gemengd of gemixt. Het is essentieel dat alle grondstoffen in eindproducten tot in het grootste detail worden geadministreerd. Er moet precies bekend zijn, welke batch van Grondstof A, in welke batch van eindproduct Z verwerkt zijn. Het bijhouden van houdbaarheidsdatums, maar ook product en batch eigenschappen is ook erg belangrijk. Dit maakt voorraadbeheer is een van de belangrijkste bedrijfsfuncties voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Het ERP Systeem moet ook een recall actie kunnen doen bij een besmetting van een bepaalde batch. Traceability is misschien wel een van de belangrijkste functie voor een ERP Systeem voor Voeding en Dranken.

ERP Software voor sector Voeding en Dranken selecteren

ERP Selectie is dé ERP vergelijkingssite van Nederland. Gebruik onze vergelijkingstool om de juiste ERP software voor uw organisatie te vinden in de sector Voeding en Dranken. Daarnaast helpen wij u bij het vinden van een leverancier, die perfect bij uw bedrijf past. Of het nu gaat om een kleine of groeiende onderneming, we kunnen u de beste oplossingen bieden.

Neem contact met ons op zodat we een shortlist leveranciers kunnen samenstellen op basis van uw wensen en eisen.

Ik wil graag het gratis ERP Informatiepakket ontvangen

Meer informatie over ERP software voor Voeding en Dranken en het selecteren van een nieuw ERP systeem vindt u in het gratis ERP-informatiepakket inclusief de laatste trends, de kosten van ERP, diverse whitepapers en checklijsten voor uw ERP project.